Ako sa stať členom?

Čo sa dozviete

Kľúčové informácie o sladovníckom sektore a pestovaní sladovníckeho jačmeňa na Slovensku

Miesto

Hotel Yasmin, Tyršovo nábrežie 1, Košice

Dátum

11. novembra 2025

8:30 – 14:00 hod.

Cieľom podujatia je

  • Poskytnúť informácie aktuálnom stave sladovníckeho sektora na Slovensku
  • Oboznámiť účastníkov s aktuálnou situáciou v oblasti pestovania sladovníckeho jačmeňa na Slovensku
  • Diskutovať o budúcnosti výroby sladu na Slovensku – najvýznamnejšej exportnej potravine po prvom spracovaní v SR. Slovensko ja 6. najvýznamnejším exportérom sladu v EÚ a v TOP 10 na svete
  • Umožniť účastníkom nadviazať kontakty s odborníkmi a diskutovať o možnostiach spolupráce v oblasti pestovania a odbytu sladovníckeho jačmeňa

Kľúčové témy

  • Budúcnosť sladovníckeho sektora na Slovensku
  • Spolupráca pestovateľov sladovníckeho jačmeňa a sladovní
  • Výzvy pre spoluprácu pestovateľov a sladovní v strednej Európe do najbližšieho desaťročia
  • Európske i regionálne trendy v spracovaní sladovníckeho jačmeňa

Podujatie je určené

  • Súčasným i budúcim pestovateľom sladovníckeho jačmeňa
  • Šľachtiteľom a osivárom sladovníckeho jačmeňa
  • Obchodníkom s agrokomoditami

Program zahŕňa

  • PIVOVARNÍCTVO A SLADOVNÍCTVO V ČÍSLACH – Mgr. Vladimír Machalík, výkonný riaditeľ SZVPS, Ing. Tomáš Ševčík, predseda Sladovníckej sekcie SZVPS, Heineken Slovensko Sladovne, a.s.
  • ÚSPEŠNÉ PESTOVANIE SLADOVNÍCKEHO JAČMEŇA – Ing. Marek Fečo, Družstvo AGROPLUS, Prešov; Mgr. Peter Sudzina, NOP a.s., Lekárovce
  • SLADOVNE V ÚSTRETY PESTOVATEĽOM – Sladovňa a.s., Michalovce; Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.
  • SÚČASNÝ STAV A PERSPEKTÍVY ŠĽACHTENIA SLADOVNÍCKEHO JAČMEŇA NA SLOVENSKU – Ing. Gyula Zalabai, riaditeľ ISTROPOL SOLARY, a.s.
  • VÝZVY SLOVENSKÉHO SLADOVNÍCTVA V SILNE KONKURENČNOM PROSTREDÍ – Heineken Slovensko Sladovne, a.s.; Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.; Sladovňa a.s., Michalovce
  • ODRODY JAČMEŇA PREFEROVANÉ SLADOVŇAMI PRE ÚRODU 2026 – Sladovnícka sekcia SZVPS
  • OBED

Registrácia

Na podujatie je potrebné sa zaregistrovať najneskôr do stredy, 5. novembra 2025, 15:00 hod. na nasledovnom ODKAZE.

Účasť na konferencii a obede je bezplatná, registrácia je nevyhnutná z dôvodu obmedzených kapacít.

Scroll top