Cieľom podujatia je
- Poskytnúť informácie aktuálnom stave sladovníckeho sektora na Slovensku
- Oboznámiť účastníkov s aktuálnou situáciou v oblasti pestovania sladovníckeho jačmeňa na Slovensku
- Diskutovať o budúcnosti výroby sladu na Slovensku – najvýznamnejšej exportnej potravine po prvom spracovaní v SR. Slovensko ja 6. najvýznamnejším exportérom sladu v EÚ a v TOP 10 na svete
- Umožniť účastníkom nadviazať kontakty s odborníkmi a diskutovať o možnostiach spolupráce v oblasti pestovania a odbytu sladovníckeho jačmeňa
Kľúčové témy
- Budúcnosť sladovníckeho sektora na Slovensku
- Spolupráca pestovateľov sladovníckeho jačmeňa a sladovní
- Výzvy pre spoluprácu pestovateľov a sladovní v strednej Európe do najbližšieho desaťročia
- Európske i regionálne trendy v spracovaní sladovníckeho jačmeňa
Podujatie je určené
- Súčasným i budúcim pestovateľom sladovníckeho jačmeňa
- Šľachtiteľom a osivárom sladovníckeho jačmeňa
- Obchodníkom s agrokomoditami
Program zahŕňa
- PIVOVARNÍCTVO A SLADOVNÍCTVO V ČÍSLACH – Mgr. Vladimír Machalík, výkonný riaditeľ SZVPS, Ing. Tomáš Ševčík, predseda Sladovníckej sekcie SZVPS, Heineken Slovensko Sladovne, a.s.
- ÚSPEŠNÉ PESTOVANIE SLADOVNÍCKEHO JAČMEŇA – Ing. Marek Fečo, Družstvo AGROPLUS, Prešov; Mgr. Peter Sudzina, NOP a.s., Lekárovce
- SLADOVNE V ÚSTRETY PESTOVATEĽOM – Sladovňa a.s., Michalovce; Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.
- SÚČASNÝ STAV A PERSPEKTÍVY ŠĽACHTENIA SLADOVNÍCKEHO JAČMEŇA NA SLOVENSKU – Ing. Gyula Zalabai, riaditeľ ISTROPOL SOLARY, a.s.
- VÝZVY SLOVENSKÉHO SLADOVNÍCTVA V SILNE KONKURENČNOM PROSTREDÍ – Heineken Slovensko Sladovne, a.s.; Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.; Sladovňa a.s., Michalovce
- ODRODY JAČMEŇA PREFEROVANÉ SLADOVŇAMI PRE ÚRODU 2026 – Sladovnícka sekcia SZVPS
- OBED
Registrácia
Na podujatie je potrebné sa zaregistrovať najneskôr do stredy, 5. novembra 2025, 15:00 hod. na nasledovnom ODKAZE.
Účasť na konferencii a obede je bezplatná, registrácia je nevyhnutná z dôvodu obmedzených kapacít.